Grillad halloumi med rucolasallad
svarta bönor och avokado
Ingredienser 4 portioner
1 pkt | halloumi |
---|---|
150 g | kokta svarta bönor, (1 burk) |
1 knippa | rucolablad |
150 g | blomkål |
1 st | avokado |
salt och malen vitpeppar |
Vinägrett:
0,5 dl | balsamvinäger |
---|---|
1 st | vitlöksklyfta, finhackad |
0,75 dl | olivolja |
salt | |
malen vitpeppar |
Tillagning
1. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar till vinägretten. Dela chilifrukten på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ner i dressingen.
2. Låt bönorna rinna av. Ansa rucolabladen och bryt blomkålen i buketter. Blanda bönor, rucola och blomkål i en skål.
3. Dela avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Vänd ner vinägretten och krydda med salt och peppar.
Halloumi med rucolasallad svarta bönor och avokado
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Berätta: